torsdag 7 mars 2013

Lite titlar jag blev nyfiken på

Eftersom Massolit var så snälla och ville ge mig böcker blev jag lite nyfiken på vad dom mer har i sitt "Stall", och hittade en del jag blev nyfiken på och nog måste läsa.

Bland annat:

"Den danske journalisten Ketil Brandt är på väg till Sarajevo för att närvara vid ett bröllop. Men precis när han anlänt till Slovenien får han ett oväntat samtal från polisen i Ljubljana. Michael Jensen, en gammal vän från Ketils tid som krigsreporter på Balkan, har hittats mördad. Och som av en märklig slump var han just på väg till Danmark. Polisen ber därför Ketil stanna i staden och hjälpa till med utredningen, och mot bättre vetande tackar han ja.

Snart visar det sig dock att Ketil används som en bricka i ett större spel och mot sin vilja dras han in i en infernalisk härva av människohandel och korruption. I ett försök att undslippa det nät som dras åt kring honom inleder Ketil ett riskfyllt samarbete med Ines Sivonik, en ung och attraktiv slovensk reporter. Med flera förföljare i hälarna kämpar Ketil och Ines för att avtäcka den skrämmande sanningen bakom mordet på Michael Jensen. Märkligt nog visar det sig att vissa av trådarna leder i riktning mot Helle Madsen, dansk damhandbolls mest lysande stjärna …

Lockfågeln är den första delen i en trilogi med journalisten Ketil Brandt i huvudrollen." (Texten är snodd från Massolit)

Gillar att det ska bli en serie. Jag gillar serier!

Den här låter också spännande, fast det är sjunde delen i en serie så då får jag nog börja från början. (Tur sommaren är lång!)

"I en skog nära Hvalsø hittar en skogshuggare liket efter en kvinna, men vem är hon? Ett stort ärr över halva ansiktet borde göra det lätt att identifiera henne, men ingen har anmält henne saknad och hon matchar ingen i polisens efterlysningsregister. Efter fyra dagar har kriminalinspektör Louise Rick inte kommit någonstans med utredningen.

Först när hon beslutar att offentliggöra ett foto på kvinnan får man ett spår att gå på: En äldre dam hör av sig och menar att det måste vara Lisemette, en förståndshandikappad kvinna som hon för många år sedan tog hand om på en av mentalvårdens institutioner. När Louise kontaktar den nu nedlagda institutionen väntar dock en överraskning. Det visar sig att dåtiden och nutiden har en oväntad förbindelse, och när mördade och våldtagna kvinnor börjar hittas i skogen i samma trakt får Louise plötsligt bråttom att utreda vad som hänt innan det är för sent. Utredningen river upp gamla sår, även för Louise som tvingas konfronteras med händelser som hon gjort allt för att glömma."

Den däringa Tegenfalk har jag hört talas om, men aldrig satt mig in i vem det är eller vad han skriver, men det verkar vara right up my alley så jag ska nog hugga in på den redan existerande triologin, och sedan den här.

"En femtonårig flicka hittas död nära vattnet i Bromma utanför Stockholm. Det rör sig om ett brutalt mord där gärningsmannen skickligt har dolt spåren efter sig. Alla utom ett – det han vill att polisen ska hitta.
Snart kastas Walter Gröhn och hans grupp vid Stockholms länskriminalpolis in i jakten på en mördare som inte bara är osynlig; det mest fundamentala saknas för att kunna lösa fallet. Nämligen ett motiv.

Allt eftersom utredningen pågår och polisen tränger djupare in i den värld flickan levde i, börjar ett kaotiskt mönster av återvändsgränder framträda. Snart förvandlas jakten på mördaren till en mardröm i vaket tillstånd för Walter och hans grupp. Är allt bara en surrealistisk dimma av lögner där inget är som det ser ut att vara? Vem talar sanning och vem går att lita på?"

Efter en snabb surfrunda på förlagets hemsida skulle jag troligen kunna skriva årets längsta önskelista, men det får räcka så här så länge, men det var roligt att hitta lite författare som jag inte ens tänkt på tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar